Rookkanaal

Een perfect rookkanaal voor jouw pelletkachel of open haard

Pelletkachels en open haarden zijn populair. Ze brengen sfeer en warmte in huis. Heb je een pelletkachel of open haard in jouw woning? Dan is het belangrijk dat de rook goed wordt afgevoerd. Dat kan door de afvoer van de kachel of haard op een bestaand rookkanaal aan te sluiten, of door een nieuw rookkanaal aan te leggen.

Rookkanalen aanleggen vraagt om professionele aandacht. Heb jij onlangs een pelletkachel of een open haard gekocht en wil je een rookkanaal laten installeren? Of wil je van een bestaand rookkanaal weten of het geschikt is? Neem contact op met DSP Dakdekkers. Onze ervaren monteurs werken vakkundig en veilig. 

Flexibel rookkanaal laten plaatsen

Een flexibel rookkanaal is een RVS kachelpijp die wordt geplaatst in een bestaand stenen rookkanaal. Het voordeel hiervan is dat de kans op een schoorsteenbrand veel kleiner is dan als er geen flexibel rookkanaal in het stenen rookkanaal is geplaatst.

Wil je een flexibel rookkanaal aanschaffen, dan bieden wij de volgende opties:  

Uiteraard hebben wij nog talloze andere kachels beschikbaar. Neem hiervoor contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Charlton & Jenrick kachel + rookkanaal incl plaatsing

De Charlton & Jenrick Fireline Woodtec kachel

Schoorsteenrenovatie

Een nieuw of bestaand rookkanaal voor jouw pelletkachel?

De pelletkachel wordt vaak een milieuvriendelijkere variant van de houtkachel genoemd. De pellets waar de pelletkachel op brandt zijn namelijk 100% gerecycled, het zijn kleine samengeperste houtkorrels van afvalhout.

Wanneer je al een rookkanaal in je woning hebt, kun je de pelletkachel daarop laten aansluiten. DSP Dakdekkers doet dit vakkundig en veilig voor je. Voorafgaand aan het aansluiten inspecteren we het rookkanaal op geschiktheid. We kunnen ook een nieuw rookkanaal voor je aanleggen.

Vanzelfsprekend doen we dit volgens de geldende wetgeving en veiligheidsvoorschriften. Zo is een afvoerbuis door de gevel niet toegestaan in Nederland. Net als bij traditionele houtkachels moet het rookkanaal boven de dakrand uitkomen. Dit geldt ook voor open haarden en allesbranders.

Met een camera-inspectie voorkom je problemen

Wil je een pelletkachel, open haard of een andere kachel waarbij rook vrijkomt aansluiten op een rookkanaal, dan is het verstandig eerst een camera-inspectie te laten uitvoeren. Met een camera-inspectie voorkom je calamiteiten zoals een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast kunnen wij nog veel meer zaken opsporen met een camera-inspectie, zoals scheuren in het metselwerk, asbest, vogelnesten en andere blokkades. Ook kan er in de schoorsteen creosoot aanwezig zijn. Creosoot is een brandbare, teerachtige substantie die ontstaat wanneer onverbrande deeltjes zich hechten aan de binnenkant van de schoorsteen.

Na de inspectie kunnen we je vertellen of het luchtkanaal geschikt is voor jouw pelletkachel, houtkachel of haard. Camera-inspectie is niet wettelijk verplicht. Wel kan de verzekering verzoeken een inspectie uit te laten voeren. Als je nu een camera-inspectie t.w.v. €125 afneemt bij DSP Dakdekkers, vegen we de schoorsteen gratis. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Dakpannen aanbrengen dakdekkers
Pannendak dakdekker

Dubbelwandige of enkelwandige kachelpijp?

Kies je bij de aanleg van een rookkanaal voor een enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp? Het grote voordeel van een enkelwandige pijp is dat je er doorgaans meer rendement mee kunt halen uit je kachel. Ze zijn echter niet geschikt om door een buitenmuur heen aan te leggen. Wel kun je er je kachel mee aansluiten op een schoorsteen of bestaand rookkanaal. Dubbelwandige kachelpijpen zijn doorgaans veiliger omdat ze voorzien zijn van isolatiemateriaal. De buitenwand wordt daardoor minder heet.

Wil je weten welke kachelpijp het beste is voor jouw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend meer informatie aan!

Wat kost het installeren van een rookkanaal?​

De exacte kosten van de aanleg van een rookkanaal hangen af van de omstandigheden, bijvoorbeeld de benodigde lengte van het rookkanaal en eventuele bochten of knelpunten. Als je precies wilt weten hoeveel het aanleggen of verwijderen van een rookkanaal in jouw huis kost, kun je het beste een offerte aanvragen. Een offerte is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

Schuin dak dakbedekking

Complete kachel kopen

Behalve het installeren van rookkanalen, verkopen wij nu ook complete kachels. Kijk op onze site DSP Kachels voor het aanbod van pelletkachels of houtkachels. Of kom langs in onze showroom nabij Den Bosch, waar je de kachels in het echt kunt zien en waar we je ook passend advies kunnen geven.

houtkachel
dsp dakdekkers

Daarom kies je voor DSP Dakdekkers

Laat je een rookkanaal voor jouw pelletkachel of open haard aanleggen door DSP Dakdekkers? Dan kun je nog lang en veilig genieten van je warme en gezellige haardvuur. Daarnaast heb je bij ons de volgende voordelen:

Neem contact op

Wil jij een rookkanaal laten installeren voor jouw pelletkachel of open haard, of een camera-inspectie laten uitvoeren? Of heb je hier vragen over? Neem contact met ons op! Bel naar 085 130 3256 of vul ons contactformulier in.

Je bent bijna klaar voor je gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag met je in contact om jouw situatie te bespreken!

Je bent bijna klaar voor je gratis offerte! 80%

Vraag een offerte aan!

Kies de lengte van het rookkanaal waarvan je de offerte wilt ontvangen. Na akkoord op de offerte plannen we meteen een afspraak in!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP