Dakbedekking

Professionele rookkanaal installatie - Voor jouw pelletkachel of open haard

Pelletkachels en open haarden zijn populair vanwege de sfeer en warmte die ze in huis brengen. Heb je een pelletkachel of open haard in jouw woning? Dan is het belangrijk dat de rook goed wordt afgevoerd. Dat kan door de afvoer van de kachel of haard op een bestaand rookkanaal aan te sluiten of door een nieuw rookkanaal aan te leggen.

Rookkanalen aanleggen vraagt om professionele aandacht. Heb jij onlangs een pelletkachel of een open haard gekocht en wil je een rookkanaal laten installeren? Of wil je weten of je bestaande rookkanaal geschikt is? Neem contact op met DSP Dakdekkers. Onze ervaren monteurs werken vakkundig, netjes en veilig.

Flexibel rookkanaal laten plaatsen

Een flexibel rookkanaal is een RVS kachelpijp die wordt geplaatst in een bestaand stenen rookkanaal. Het voordeel hiervan is dat de kans op een schoorsteenbrand veel kleiner is dan wanneer er geen flexibel rookkanaal in het stenen rookkanaal is geplaatst.

Overweeg je om een flexibel rookkanaal aan te schaffen? Dan bieden wij de volgende opties: 

  • Flexibel rookkanaal van 3m t/m 5m - € 750

Inclusief plaatsing, exclusief boren van plafondgaten

  • Flexibel rookkanaal van 6m t/m 9m - € 1050

Inclusief plaatsing, exclusief boren van plafondgaten

  • Flexibel rookkanaal van 10m t/m 13m - € 1400

Inclusief plaatsing, exclusief boren van plafondgaten

  • Charlton & Jenrick Fireline Woodtec kachel + tussenpijp + flexibel rookkanaal - € 2595 - € 3245

Prijs afhankelijk van de lengte van het rookkanaal, inclusief plaatsing, exclusief boren van plafondgaten.

  • Houten of zwart handvat van de kachel in plaats van RVS - € 50

Bovenop de prijs van de kachel en rookkanaal

  • Plafondgaten boren - € 300

Prijs per stuk

Geef de afmetingen door en vraag direct een offerte aan om een flexibel rookkanaal aan te schaffen!

Vul hier onder jouw gegevens in. En wij contacteren je voor het maken van een afspraak.

* verplicht

24/7 service

Ook 's nachts is een DSP dakdekker altijd snel ter plaatse.

30+ jaar ervaring

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van pannen- en platte daken.

Duurzaam materiaal

Wij werken uitsluitend met duurzaam materiaal en apparatuur.

Vaktechnisch bedrijf

Dakdekkers van DSP beschikken over alle benodigde vaktechnische kennis.

Een nieuw of bestaand rookkanaal voor jouw pelletkachel?

Een pelletkachel wordt vaak beschouwd als een milieuvriendelijker alternatief voor de traditionele houtkachel, omdat de gebruikte pellets 100% gerecycled zijn. Het zijn namelijk kleine samengeperste houtkorrels van afvalhout.

Wanneer je al een rookkanaal in je woning hebt, kun je de pelletkachel daarop laten aansluiten. DSP Dakdekkers voert dit vakkundig en veilig voor je uit. Voorafgaand aan het aansluiten, inspecteren we het rookkanaal op geschiktheid. We kunnen ook een nieuw rookkanaal voor je aanleggen.

Vanzelfsprekend doen we dit volgens de geldende wetgeving en veiligheidsvoorschriften. Zo is een afvoerbuis door de gevel niet toegestaan in Nederland. Net als bij traditionele houtkachels moet het rookkanaal boven de dakrand uitkomen. Dit geldt ook voor open haarden en allesbranders.

Met een camera-inspectie voorkom je problemen

Wil je een pelletkachel, open haard of een andere kachel waarbij rook vrijkomt aansluiten op een rookkanaal, dan is het verstandig eerst een camera-inspectie te laten uitvoeren. Met een camera-inspectie voorkom je calamiteiten zoals een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast kunnen wij nog veel meer zaken opsporen met een camera-inspectie, zoals scheuren in het metselwerk, asbest, vogelnesten en andere blokkades. Ook kan er in de schoorsteen creosoot aanwezig zijn. Creosoot is een brandbare, teerachtige substantie die ontstaat wanneer onverbrande deeltjes zich hechten aan de binnenkant van de schoorsteen.

Na de inspectie kunnen we je vertellen of het luchtkanaal geschikt is voor jouw pelletkachel, houtkachel of haard. Hoewel camera-inspectie niet wettelijk verplicht is, kan jouw verzekering hierom vragen. Als je nu een camera-inspectie t.w.v. €125 afneemt bij DSP Dakdekkers, vegen we de schoorsteen gratis. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Rookkanaal aangelegd door DSP Dakdekkers

Enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp?

Kies je bij de aanleg van een rookkanaal voor een enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp? Het grote voordeel van een enkelwandige pijp is dat je er doorgaans meer rendement mee kunt halen uit je kachel. Ze zijn echter niet geschikt om door een buitenmuur te leiden. Wel kun je er je kachel mee aansluiten op een schoorsteen of bestaand rookkanaal. Dubbelwandige kachelpijpen zijn doorgaans veiliger, omdat ze voorzien zijn van isolatiemateriaal. De buitenwand wordt daardoor minder heet.

Wil je weten welke kachelpijp het beste is voor jouw situatie? Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Wat kost het installeren van een rookkanaal?​

De exacte kosten van de aanleg van een rookkanaal hangen af van de omstandigheden, bijvoorbeeld de benodigde lengte van het rookkanaal en eventuele bochten of knelpunten. Als je precies wilt weten hoeveel het aanleggen of verwijderen van een rookkanaal in jouw huis kost, kun je het beste een offerte aanvragen. Een offerte is bij ons altijd vrijblijvend.

Complete kachel kopen

Behalve het installeren van rookkanalen, verkopen wij nu ook complete kachels. Kijk op de site van DSP Kachels voor het aanbod van pelletkachels of houtkachels. Of kom langs in onze showroom nabij Den Bosch, waar je de kachels in het echt kunt zien en waar we je ook passend advies kunnen geven.

Neem contact op

Wil jij een rookkanaal laten installeren voor jouw pelletkachel of open haard, of een camera-inspectie laten uitvoeren? Of heb je hier vragen over? Neem contact met ons op! Bel naar 085 130 3256 of stuur een mail naar [email protected].

DSP Kachels Showroom

Allround dakwerk

Wij hebben de kennis en expertise om alle aspecten van dakwerk met de hoogste kwaliteit uit te voeren.

Afspraken nakomen

We begrijpen dat je een strak schema hebt en wij zorgen ervoor dat we ons aan de afgesproken deadlines houden.

Gewaardeerd met een 9+

DSP wordt gewaardeerd met een 9+ door klanten!

Uitgebreid advies

We nemen de tijd om je te voorzien van uitgebreid advies.