Zakelijk

Valbeveiliging

Ontdek de essentie van valbeveiliging met ankers voor jouw bitumen dak bij DSP Dakdekkers. Ons ankersysteem biedt een betrouwbare bescherming tegen valgevaar voor zowel professionals als doe-het-zelvers die werkzaamheden op platte daken uitvoeren. Dankzij onze deskundige installatie wordt jouw dak een veilige werkruimte, waardoor hoogwerkers en kranen overbodig worden en kosten worden bespaard.

Neem direct contact met ons op

Vul hier onder jouw gegevens in. En wij contacteren je voor het maken van een afspraak.

Valbeveiliging aanbrengen op een bitumen dak? Wij regelen het voor je

Wanneer er werkzaamheden op jouw dak moeten plaatsvinden, is het van groot belang om veiligheid te waarborgen. Niet alleen voor professionals zoals dakdekkers en glazenwassers, maar ook als je zelf werkzaamheden op je platte dak wilt uitvoeren. In overeenstemming met de regelgeving én ter bescherming van iedereen die op het dak werkt, is het aanbrengen van een valbeveiligingssysteem essentieel. Deze beveiliging is vereist, behalve voor degene die de valbeveiliging installeert.

Voor jouw bitumen dak is doorgaans een ankersysteem geschikt. Dit systeem omvat ankers waaraan lijnen kunnen worden bevestigd, die degenen die de werkzaamheden uitvoeren beschermen tegen valgevaar. Een correcte bevestiging van deze ankers is cruciaal om gewicht en impact bij een val op te vangen. Daarom is het verstandig om deze installatie te laten uitvoeren door een ervaren en deskundige dakdekker.

Wat is een valbeveiliging met ankers precies?

Met behulp van een veiligheidsharnas, lijn en haak kunnen personen veilig werken zonder risico op vallen. Deze valbeveiliging is niet alleen veilig verklaard door arbeidsinspecties, maar ook stevig geïntegreerd in de dakbedekking. Deze aanpassing transformeert jouw platte dak tot een veilige werkruimte, waardoor voor werkzaamheden geen hoogwerkers of kranen nodig zijn. Dit resulteert in kostenbesparingen en efficiënter werken, dankzij de aangebrachte ankerpunten in de bitumen dakbedekking.

Hoe wordt een valbeveiliging op een bitumen dak aangelegd?

Valbeveiliging op een bitumen dak wordt aangebracht door het aan het bestaande bitumen te bevestigen. Dit doen we natuurlijk op een zeer stevige en waterdichte wijze. We gaan daarbij als volgt te werk:

  • We inspecteren de bitumen en kijken of deze nog goed, waterdicht en stevig genoeg voor de ankers is.

  • Hierna meten we exact waar de ankers komen te liggen.

  • Vervolgens brengen we per anker op de bitumen een onderlaag aan voor extra hechting van de ankerpunten.

  • Hierna bevestigen we op de onderlaag en de bitumen een speciale mat van bitumen, waar het anker in bevestigd zit met een metalen onderstuk.

  • We zorgen dat alles netjes en waterdicht wordt afgewerkt

  • We gaan verder met het volgende anker.

Valbeveiliging op een bitumen dak is dus een zeer secuur werk, waardoor we je aanraden om een professionele dakdekker in te schakelen voor het aanbrengen ervan. Daarnaast zijn er, zeker voor grotere daken, ook extra opties. Als je daar interesse in hebt, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Valbeveiliging onderhouden en vervangen

Soms moet valbeveiliging onderhouden worden. Vervangen is slechts eens in de 50 jaar nodig. Heb je werkzaamheden nodig aan de valbeveiliging op jouw bitumen dak of wil je een systeem van ankers en lijnen laten aanleggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte of dakinspectie aan en ontdek wat het beste bij jouw situatie past.

10 jaar garantie

Op nieuwe daken krijg je bij DSP 10 jaar garantie.

Vaktechnisch bedrijf

Dakdekkers van DSP beschikken over alle benodigde vaktechnische kennis.

Veiligheid voorop

Wij werken volgens de voorschriften om ieders veiligheid te waarborgen.

Netjes en vakkundig

We nemen de verantwoordelijkheid voor een vakkundige afwerking, maar ook voor de netheid van de werkplek.