Sedum dak

Groen op je dak: Een mooie manier om je huis te verduurzamen

Een groen dak met Sedum wordt steeds populairder in Nederland, en dat is niet voor niets. Groene daken hebben een mooie rustgevende uitstraling, koelen goed, absorberen regenwater en dragen bij aan het verminderen van klimaatverandering en een verhoogde biodiversiteit. Sedum is bij uitstek het materiaal om jouw groene dak mee aan te laten leggen.

Sedum is namelijk een vetplantje dat jouw dak een mooie dichte uitstraling geeft en dat bestendig is tegen alle omstandigheden waar een dak mee te maken krijgt, zoals droogte, maar ook wind en regen. Het hecht bovendien makkelijk aan een onderlaag, waardoor er minder gewicht op het dak komt te liggen. Bij DSP hebben we al vele jaren goede ervaringen met Sedum daken.

Sedum dak
Sedum dak

De vele voordelen van een Sedum dak

Sedum kent als materiaal vele voordelen:

Er zitten dus vele voordelen aan een Sedum dak. Ben je net zo enthousiast als wij? Vraag dan nu een gratis inspectie aan en kijk of jouw dak geschikt is voor Sedum.

Sedum op het dak leggen, het kan bijna op ieder dak

Als je interesse hebt in een Sedum dak, dan kan dat bijna altijd gerealiseerd worden. Zowel op een plat dak als op een schuin dak. Wanneer je ons inschakelt voor het aanleggen van een Sedum dak komen wij eerst ter plekke inspecteren of jouw dak er geschikt voor is. We letten dan op de volgende zaken:

Als dit allemaal in orde is, kunnen we een vrijblijvende offerte uitbrengen, en daarna het Sedum snel en secuur met matten aanleggen, nadat we natuurlijk hebben gezorgd voor een goede ondergrond. Mocht het niet allemaal in orde zijn, kijken we of we jouw dak alsnog geschikt kunnen maken, en nemen we dat mee in de offerte.

Sedum plantjes
Sedum grasmat drie lagen
Sedum cassettes

Wat kost een Sedum dak?

Hoe duur het plaatsen van een Sedum dak is, ligt aan hoe je het Sedum geplaatst wil hebben. Er zijn twee manieren om Sedum te plaatsen: met grasmatten of met cassettes.

Met grasmatten

De originele manier van een Sedum dak is door het plaatsen van grasmatten met beplanting. Om dit te plaatsen moet er eerst een onderlaag geplaatst worden op het dak. Dit kost €15 per m2, exclusief btw, inclusief plaatsing. Bovenop deze onderlaag komt een toplaag met wortelwerende bitumen. Deze is belangrijk, want anders groeien de wortels van de planten door het dak heen. Het bitumen moet op het dak gebrand worden, vandaar dat de onderlaag nodig is. Deze bitumen laag kost €90 per m2, exclusief btw, inclusief plaatsing. Hier bovenop wordt het Sedum geplaatst. De kosten hiervan hangen af van welke planten je op je dak wilt plaatsen, maar liggen rond de €25 per m2.

Op deze laag Sedum kunnen later eventueel nog zonnepanelen geplaatst worden. 

Met cassettes

Cassettes zijn plastic bakken met plantjes erin. Als je alleen deze bakken wilt plaatsen, heb je geen onderlaag en wortelwerende bitumen nodig. Deze bakken kunnen zo op het dak geplaatst worden. Het nadeel hiervan is dat cassettes niet op een schuin dak geplaatst kunnen worden. Ook kunnen er geen zonnepanelen bovenop geplaatst worden. De kosten van de cassettes hangen ook weer af van welke planten je op je dak wilt hebben, maar je kunt uitgaan van ongeveer €50 per m2.

Schakel DSP in voor jouw Sedum dak

Wij hebben met DSP al 70 jaar ervaring met het aanleggen van groene Sedum daken. Kies daarom voor onze deskundigheid en laat jouw groen Sedum dak aanleggen door onze dakdekkers. Wij geven tot 10 jaar garantie en leveren altijd topkwaliteit. Vraag hier nu gratis en vrijblijvend een offerte aan.