Sedum dak aangelegd

Sedum daken

Wil jij een sedum dak aan laten leggen? Bij DSP Dakdekkers begrijpen we dat je wellicht met enkele vragen zit voordat je deze belangrijke beslissing neemt.

Groen op je dak: Een mooie manier om je huis te verduurzamen

Een groen dak met Sedum wordt steeds populairder in Nederland, en dat is niet voor niets. Groene daken hebben een mooie rustgevende uitstraling, koelen goed, absorberen regenwater en dragen bij aan het verminderen van klimaatverandering en een verhoogde biodiversiteit. Sedum is bij uitstek hét materiaal om jouw groene dak mee aan te laten leggen.

Sedum is namelijk een vetplantje dat jouw dak een mooie dichte uitstraling geeft en dat bestendig is tegen alle omstandigheden waar een dak mee te maken krijgt, zoals droogte, maar ook wind en regen. Het hecht bovendien makkelijk aan een onderlaag, waardoor er minder gewicht op het dak komt te liggen. Bij DSP hebben we al vele jaren goede ervaringen met Sedum daken.

De vele voordelen van een Sedum dak

Sedum kent als materiaal vele voordelen:

  • Koelt de ruimte onder jouw dak. Sedum heeft een verkoelende werking, waardoor je bespaart op energiekosten van bijvoorbeeld een airco. In combinatie met isolatie verkoelt sedum op z'n best.
  • Geeft jouw dak een mooie uitstraling. Sedumplantjes groeien mooi dicht, waardoor er een egaal groen oppervlak ontstaat.
  • Onderhoudsarm. Goed aangelegde Sedum daken hoeven nauwelijks onderhouden of gerepareerd te worden.
  • Als Sedum en zonnepanelen gecombineerd worden, versterkt het Sedum de werking van zonnepanelen. Omdat de aanwezigheid van de planten de temperatuur op het dak verlaagt, werken de zonnepanelen efficiënter.
  • Creëert meer biodiversiteit. Sedum trekt vlinders, maar ook bijen en hommels aan die zorgen voor kruisbestuiving van planten en zo de biodiversiteit in je buurt verhogen.

Er zitten zelfs nog meer voordelen aan een Sedum dak. Ben je net zo enthousiast als wij? Vraag dan nu een dakinspectie aan en kijk of jouw dak geschikt is voor Sedum.

24/7 service

Ook 's nachts is een DSP dakdekker altijd snel ter plaatse.

30+ jaar ervaring

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van pannen- en platte daken.

10 jaar garantie

Op nieuwe daken krijg je bij DSP 10 jaar garantie.

Gewaardeerd met een 9+

DSP wordt gewaardeerd met een 9+ door klanten!

Groen dak aanleggen, het kan bijna op ieder dak

Als je interesse hebt in een Sedum dak, dan kan dat bijna altijd gerealiseerd worden. Wanneer je ons inschakelt voor het aanleggen van een Sedum dak, komen wij eerst ter plekke inspecteren of jouw dak er geschikt voor is. We letten dan op de volgende zaken:

  • Is het dak geschikt om het gewicht van Sedum en de onderlaag te dragen?
  • Is de hemelwaterafvoer geschikt?
  • Hoe is de kwaliteit van de huidige dakbedekking waar de Sedummatten op geplaatst worden?

Als dit allemaal in orde is, kunnen we een vrijblijvende offerte uitbrengen, en daarna het Sedum snel en secuur met matten aanleggen, nadat we natuurlijk hebben gezorgd voor een goede ondergrond. Mocht het niet allemaal in orde zijn, kijken we of we jouw dak alsnog geschikt kunnen maken, en nemen we dat mee in de offerte.

Sedum dak - hellend
Opbouw sedum dak

Wat kost een Sedum dak?

Hoe duur het plaatsen van een Sedum dak is, ligt aan hoe je het Sedum geplaatst wil hebben. Er zijn twee manieren om Sedum te plaatsen: met vegetatiematten of met sedumtrays.

Met vegetatiematten

De originele manier van een Sedum dak is door het plaatsen van vegetatiematten met beplanting. De prijs van een Sedum dak met vegetatiematten is afhankelijk van het type vegetatiemat, het type substraat, de verschillende soorten beschermdoeken, de drainage materialen en het aantal vierkante meters. De vanafprijs voor het plaatsen van vegetatiematten is €45,95 per m2. 

Op deze laag Sedum kunnen later eventueel nog zonnepanelen geplaatst worden. 

Met sedumtrays

Sedumtrays zijn plastic bakken met plantjes erin. Als je alleen deze bakken wilt plaatsen, heb je geen onderlaag en wortelwerende bitumen nodig. Deze bakken kunnen zo op het dak geplaatst worden. Het nadeel hiervan is dat sedumtrays niet op een schuin dak geplaatst kunnen worden. Ook kunnen er geen zonnepanelen bovenop geplaatst worden. De kosten van de sedumtrays hangen ook af van welke planten je op je dak wilt hebben. De vanafprijs van een sedumtray is €67,50 per m2. 

Wil je weten hoeveel het precies kost om sedum aan te brengen op jouw dak, vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Sedum dak laten aanleggen, vervangen of repareren? Vraag direct een offerte aan!

Vul hier onder jouw gegevens in. En wij contacteren je voor het maken van een afspraak.

Duurzaam materiaal

Wij werken uitsluitend met duurzaam materiaal en apparatuur.

Veiligheid voorop

Wij werken volgens de voorschriften om ieders veiligheid te waarborgen.

24/7 Spoedservice

Ook 's nachts is een DSP dakdekker altijd snel ter plaatse.

Vaktechnisch bedrijf

Dakdekkers van DSP beschikken over alle benodigde vaktechnische kennis.