Dakbedekking

Schoorsteen renovatie

Deskundige schoorsteen renovatie door DSP

Jouw schoorsteen vormt een belangrijk onderdeel van jouw dak. Als afvoer voor rook en als sluitstuk van het dak, moet de schoorsteen in optimale staat verkeren. Goed onderhoud is hiervoor essentieel, maar na verloop van tijd kan een schoorsteenrenovatie noodzakelijk zijn. Hierdoor is jouw schoorsteen weer bestand tegen alle extreme omstandigheden. Het renoveren van een schoorsteen is een klus die je het beste kunt laten uitvoeren door experts. Dit garandeert je namelijk dat jouw schoorsteen weer vele jaren mee kan en dat de renovatie grondig en veilig plaatsvindt. Gelukkig hebben we bij DSP meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van schoorstenen, en kan je dus met een gerust hart op onze dakdekkers vertrouwen.

Wist je trouwens al dat we ook rookkanalen aanleggen?

Waarom is het belangrijk om de schoorsteen te renoveren?

Een schoorsteen is kwetsbaar door de vele temperatuurverschillen en weersomstandigheden waaraan deze onderhevig is. Toch vergeten veel mensen om de schoorsteen te onderhouden. Gelukkig is dat eenvoudig en kan je hem één keer per jaar laten inspecteren, bijvoorbeeld als hij geveegd wordt. Als je dat doet, blijkt vanzelf wanneer je een schoorsteen renovatie nodig hebt. Dit kan een gedeeltelijke of volledige renovatie zijn. De belangrijkste redenen om jouw schoorsteen te renoveren zijn:

  • Veiligheid: voorkom vorming van koolmonoxide of schoorsteenbrand.
  • Optimale omstandigheden: zorg dat jouw schoorsteen goed beschermd is en de omstandigheden in de schoorsteen optimaal zijn voor snelle en veilige afvoer.
  • Waterdicht: de schoorsteen is vaak een bron van lekkage wanneer deze slecht is onderhouden.

Natuurlijk is het ook gewoon prettig om te weten dat jouw schoorsteen goed is en er bovendien mooi bijstaat. Om te checken of jouw schoorsteen aan renovatie toe is, kan je bij ons een dakinspectie aanvragen. Wij kijken dan onder andere naar de status van jouw schoorsteen en stellen een vrijblijvende offerte op voor de schoorsteen renovatie.

Schoorsteen renovatie door DSP Dakdekkers

10 jaar garantie

Op nieuwe daken krijg je bij DSP 10 jaar garantie.

24/7 service

Ook 's nachts is een DSP dakdekker altijd snel ter plaatse.

30+ jaar ervaring

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van pannen- en platte daken.

Duurzaam materiaal

Wij werken uitsluitend met duurzaam materiaal en apparatuur.

Wat gebeurt er bij een schoorsteenrenovatie?

Het proces van een schoorsteenrenovatie varieert afhankelijk van de benodigde werkzaamheden. Bij een complete renovatie voeren we de volgende werkzaamheden uit:

  • Renovatie van het metselwerk. We renoveren de voegen en impregneren de bakstenen, zodat jouw schoorsteen weer perfect waterdicht is.
  • Restauratie van het schoorsteenplateau. Jouw schoorsteenplateau zorgt ervoor dat er geen water in de schoorsteen loopt. Hierdoor heeft het veel invloed op vocht. Wij zorgen ervoor dat deze weer geheel als nieuw is en, indien nodig, vervangen wordt.
  • Herstel lood- en zinkwerk. Soms moet het lood- en zinkwerk rondom jouw schoorsteen vervangen worden om ook de aansluiting met jouw dak weer perfect waterdicht te krijgen.

Hoe jouw schoorsteenrenovatie er ook uit komt te zien, bij ons kan je rekenen op deskundig vakmanschap van een dakdekkersbedrijf met meer dan 30 jaar ervaring. Wil je weten of je een schoorsteenrenovatie nodig hebt? Vraag dan nu een dakinspectie aan. Wil je weten wat de kosten zijn? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct een offerte aan om jouw schoorsteen te laten renoveren door DSP!

Vul hier onder jouw gegevens in. En wij contacteren je voor het maken van een afspraak.

Allround dakwerk

Wij hebben de kennis en expertise om alle aspecten van dakwerk met de hoogste kwaliteit uit te voeren.

Afspraken nakomen

We begrijpen dat je een strak schema hebt en wij zorgen ervoor dat we ons aan de afgesproken deadlines houden.

Gewaardeerd met een 9+

DSP wordt gewaardeerd met een 9+ door klanten!

Uitgebreid advies

We nemen de tijd om je te voorzien van uitgebreid advies.