Platte daken

Dakbedekking plat dak

Wil je nieuwe dakbedekking op je platte dak laten aanleggen? Of moet de oude dakbedekking gerepareerd worden? Neem dan contact op met DSP Dakdekkers. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen, renoveren en repareren van dakbedekking op platte daken. Wij gebruiken hiervoor het materiaal bitumen, omdat het relatief goedkoop is en lang meegaat. Wil je meer weten over de dakbedekking van platte daken? Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Wil je dakbedekking op een plat dak laten aanbrengen, repareren of renoveren? Neem dan contact met ons op. 

Plat dak
Bitumen dak

Plat dak en bitumen. Hoe milieuvriendelijk is het?

Voor het bedekken van een plat dak is bitumen – ook wel dakleer genoemd – een populaire en relatief goedkope keus. Het beschermt de constructie van je platte dak effectief tegen verschillende weersomstandigheden. Je vindt bitumen vaak op platte daken van wooncomplexen, bedrijfspanden, aan- en uitbouwen zoals dakkapellen en op schuren. Bitumen is een natuurlijke grondstof, gewonnen uit ruwe aardolie. Dat maakt het goed recyclebaar en milieuvriendelijk.

Wat is de levensduur van bitumen dakbedekking voor mijn platte dak?

Een goed onderhouden bitumen dak gaat gemiddeld genomen zo’n 25 jaar mee. Een plat dak is wel kwetsbaarder voor daklekkage dan een hellend dak. In de loop van de jaren kunnen er scheurtjes en barsten ontstaan. Om de levensduur van je bitumen dak te vergroten, adviseren we je daarom altijd het tweelaags-daksysteem, bestaande uit een onder- en bovenlaag.

Wat is de beste isolatie voor een plat dak?

Voor het isoleren van een plat dak van buitenaf worden vaak PIR-isolatieplaten gebruikt, die onder dakbedekking als bitumen worden aangebracht. Dit biedt een optimale isolatiewaarde en de minste kans op vochtproblemen. Wordt niet de hele dakbedekking vervangen, dan kan gekozen worden voor isolatie van binnenuit. In dat geval wordt er gekozen voor glas- en steenwol in combinatie met een folie. De isolatiewaarde hiervan is echter lager en de kans op vochtproblemen hoger. Daarnaast werkt sedum op het dak verkoelend. In combinatie met isolatie, verkoelt sedum op z’n best. De kosten van het aanbrengen van dakisolatie liggen tussen de €40 en €60 per m2.

Wat heb ik voor onderhoud aan een plat dak met bitumen?

Heb je een plat dak, check dan – bij voorkeur voordat de herfst aanbreekt – of er openingen in de bitumen dakbedekking te vinden zijn of dat er plassen regenwater op het dak blijven staan. Deze kunnen oorzaken vormen voor daklekkage. Zorg er verder voor dat regenwater afgevoerd kan worden door dakgoten en regenpijpen vrij te houden van bladeren en vuil. 

Ik wil een dakterras maken op mijn platte dak. Is bitumen sterk genoeg?

Absoluut! Bitumen wordt dan ook vaak gebruikt als ondergrond voor dakterrassen. Daarbovenop kunnen tegels van steen, rubber of kunststof geplaatst worden of houten terrasdelen.
Plat dak
Daklekkage laten verhelpen

Wat kost een reparatie aan een plat dak?

Dat hangt van verschillende factoren af. Uiteraard van de ernst van het probleem, hoe toegankelijk het dak is, etcetera. Voor ernstige daklekkage kun je ons 24/7 bereiken op spoednummer 06-20 61 68 16. Voor minder urgente reparaties stuur je ons gemakkelijk een foto van het dakprobleem inclusief het aantal m2 van het dak via WhatsApp (06-20616816 of zie de knop rechtsonder in het scherm). Wij nemen meestal binnen een uur contact met je op met een kostenindicatie.

Wat kost het vervangen van dakbedekking op een plat dak?

Ook dat hangt van verschillende factoren af: het soort dakbedekking, of de nieuwe dakbedekking over de oude geplaatst kan worden of niet, van het aantal m2 en van de toegankelijkheid van het platte dak. Globaal kun je ervan uitgaan dat – wanneer de oude dakbedekking verwijderd wordt en een nieuw dak geplaatst wordt – de kosten uitkomen tussen de €75 en €85 per m2. Kijk voor een overzicht van de kosten op onze tarievenpagina. Om het precies te weten, vraag vrijblijvend een offerte aan.

Staat je vraag er niet bij? Bel dan DSP Dakdekkers op 085 130 3256 of neem contact met ons op via het contactformulier.
Je bent bijna klaar voor je gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag met je in contact om jouw situatie te bespreken!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP