Brander

Platte daken

Wil jij jouw platte dak laten vervangen of repareren? Bij DSP Dakdekkers begrijpen we dat je wellicht met enkele vragen zit voordat je deze belangrijke beslissing neemt.

Dakbedekking plat dak

Wil je nieuwe dakbedekking op je platte dak laten aanleggen? Of moet de oude dakbedekking gerepareerd worden? Neem dan contact op met DSP Dakdekkers. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen, renoveren en repareren van dakbedekking op platte daken. Wij gebruiken hiervoor het materiaal bitumen, omdat het relatief goedkoop is en lang meegaat. Wil je meer weten over de dakbedekking van platte daken? Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Wil je dakbedekking op een plat dak laten aanbrengen, repareren of renoveren? Neem dan contact met ons op.

Wat kost een reparatie aan een plat dak?

Dat hangt van verschillende factoren af. Uiteraard van de ernst van het probleem, hoe toegankelijk het dak is, etcetera. Voor ernstige daklekkage kun je ons 24/7 bereiken op spoednummer +31 6 20 61 68 16. Voor minder urgente reparaties stuur je ons gemakkelijk een foto van het dakprobleem inclusief het aantal m² van het dak via WhatsApp. Wij nemen meestal binnen een uur contact met je op met een kostenindicatie.

Wat kost het vervangen van dakbedekking op een plat dak?

Ook dat hangt van verschillende factoren af: het soort dakbedekking, of de nieuwe dakbedekking over de oude geplaatst kan worden of niet, van het aantal m² en de toegankelijkheid van het platte dak. Globaal kun je ervan uitgaan dat – wanneer de oude dakbedekking verwijderd wordt en een nieuw dak geplaatst wordt – de kosten uitkomen tussen de €75 en €85 per m². Kijk voor een overzicht van de kosten op onze tarievenpagina. Om het precies te weten, vraag vrijblijvend een offerte aan.

Dakbedekking vervangen, repareren of renoveren? Vul de dakscan in!

Vul hier onder de dakscan in en wij contacteren je voor het maken van een afspraak.

* verplicht

Wat is de levensduur van bitumen dakbedekking voor mijn platte dak?

Een goed onderhouden bitumen dak gaat gemiddeld genomen zo’n 25 jaar mee. Een plat dak is wel kwetsbaarder voor daklekkage dan een hellend dak. In de loop van de jaren kunnen er scheurtjes en barsten ontstaan. Om de levensduur van je bitumen dak te vergroten, adviseren we je daarom altijd het tweelaags daksysteem, bestaande uit een onder- en bovenlaag.

Plat dak en bitumen. Hoe milieuvriendelijk is het?

Voor het bedekken van een plat dak is bitumen – ook wel dakleer genoemd – een populaire en relatief goedkope keuze. Het beschermt de constructie van je platte dak effectief tegen verschillende weersomstandigheden. Je vindt bitumen vaak op platte daken van wooncomplexen, bedrijfspanden, aan- en uitbouwen zoals dakkapellen en op schuren. Bitumen is een natuurlijke grondstof, gewonnen uit ruwe aardolie. Dat maakt het goed recyclebaar en milieuvriendelijk.

Wat is de beste isolatie voor een plat dak?

Voor het isoleren van een plat dak van buitenaf worden vaak PIR-isolatieplaten gebruikt, die onder dakbedekking als bitumen worden aangebracht. Dit biedt een optimale isolatiewaarde en de minste kans op vochtproblemen. Wordt niet de hele dakbedekking vervangen, dan kan gekozen worden voor isolatie van binnenuit. In dat geval wordt er gekozen voor glas- en steenwol in combinatie met een folie. De isolatiewaarde hiervan is echter lager en de kans op vochtproblemen hoger. Daarnaast werkt sedum op het dak verkoelend. In combinatie met isolatie, verkoelt sedum op z’n best. De kosten van het aanbrengen van dakisolatie liggen tussen de €40 en €60 per m².

DSP Dakdekkers - bitumen plat dak

Allround dakwerk

Wij hebben de kennis en expertise om alle aspecten van dakwerk met de hoogste kwaliteit uit te voeren.

24/7 service

Ook 's nachts is een DSP dakdekker altijd snel ter plaatse.

Servicegerichte aanpak

We zijn trots op onze servicegerichte aanpak en streven ernaar om elke klant tevreden te stellen.

10 jaar garantie

Op nieuwe daken krijg je bij DSP 10 jaar garantie.

Wat heb ik voor onderhoud aan een plat dak met bitumen?

Heb je een plat dak, check dan – bij voorkeur voordat de herfst aanbreekt – of er openingen in de bitumen dakbedekking te vinden zijn en of dat er plassen regenwater op het dak blijven staan. Deze kunnen oorzaken vormen voor daklekkage. Zorg er verder voor dat regenwater afgevoerd kan worden door dakgoten en regenpijpen vrij te houden van bladeren en vuil. 

Ik wil een dakterras maken op mijn platte dak. Is bitumen sterk genoeg?

Absoluut! Bitumen wordt dan ook vaak gebruikt als ondergrond voor dakterrassen. Daarbovenop kunnen tegels van steen, rubber of kunststof geplaatst worden of houten terrasdelen.

30+ jaar ervaring

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van pannen- en platte daken.

Afspraken nakomen

We begrijpen dat je een strak schema hebt en wij zorgen ervoor dat we ons aan de afgesproken deadlines houden.

Duurzaam materiaal

Wij werken uitsluitend met duurzaam materiaal en apparatuur.

Gewaardeerd met een 9+

DSP wordt gewaardeerd met een 9+ door klanten!