Dakpannen vervangen

Neem direct contact op

Dakpannen vervangen of repareren?

Dakpannen liggen op de meeste huizen in Nederland. Dat is niet voor niets. Dakpannen staan bekend om hun goede bestendigheid tegen het weer, mos en vogels, en om hun zeer lange levensduur. Met goed onderhoud gaan ze minstens 50 en soms wel 75 jaar mee.

Toch komt er een moment dat de dakpannen aan vervanging toe zijn. Dit kan te maken hebben met hun leeftijd of een andere reden hebben, zoals een andere look voor het huis of het geschikt maken van jouw dak voor zonnepanelen. Wat de situatie ook is, het blijft een investering. Om te zorgen dat het dakpannen vervangen zo goed mogelijk en volgens jouw wensen wordt uitgevoerd, kies je voor onze deskundige dakdekkers.

Daklekkage
dsp dakdekkers

Nieuwe dakpannen laten leggen

Over het algemeen hebben dakpannen een lange levensduur. Echter zijn dakpannen soms op of heb je misschien een andere reden om deze te vervangen. In dat geval wil je natuurlijk een keuze maken die goed past bij jouw dak en jouw huis. Bovendien is niet ieder dak hetzelfde en moeten er soms pannen op maat gemaakt worden.

Gelukkig heb je de keuze uit vele vormen, materialen en kleuren, die allemaal hun voordelen bieden. Grofweg onderscheiden we de volgende typen dakpannen:

Natuurlijk kunnen wij je goed adviseren hoe je het beste jouw dakpannen kunt vervangen. Als vuistregel raden we aan, vanwege het gewicht, om de dakpannen door soortgelijke dakpannen te vervangen.

Bespaar kosten door jouw dakpannen te recyclen

Een manier om extra te besparen wanneer je jouw dakpannen laat vervangen, en bovendien om het milieu te ontlasten, is door jouw dakpannen te recyclen of gerecyclede dakpannen te gebruiken. Vaak kunnen jouw pannen hierdoor nog een tweede leven krijgen, afhankelijk van de kwaliteit. Dit kan soms al met nieuwe panlatten, extra coating of folie. Wij adviseren je graag ter plekke over de mogelijkheden om jouw dakpannen te recyclen. Vraag nu een gratis dakinspectie aan en kijk of dit ook voor jouw dak mogelijk is.

Dakkapel plaatsen
Dakpannen renovatie

Combineer isolatie of andere werkzaamheden met dakpannen vervangen

Wij bieden je een scherpe prijs om jouw dakpannen te vervangen, maar om extra te besparen raden wij je aan dit met andere werken te combineren. Laat bijvoorbeeld jouw pannendak isoleren of jouw dakconstructie renoveren. Door werkzaamheden te combineren kan je extra op de kosten besparen.

Wanneer je overweegt om het pannendak van jouw woning te vernieuwen, is het verstandig om direct na te denken over isolatie. De isolatie kan ervoor zorgen dat energiekosten aanzienlijk worden verlaagd en het comfort in huis wordt verbeterd. Bij DSP Dakdekkers bieden we de mogelijkheid om dakpannen vervangen te combineren met hoogwaardige isolatie aan het dak. Dit is een slimme investering die op lange termijn aanzienlijke besparingen oplevert. Bij DSP voeren we de isolatie aan de buitenzijde van het pannendak uit met de ATI Pro Bardage isolatiefolie. Door je pannendak te isoleren aan de buitenzijde, worden naden en kieren tussen de verschillende dakdelen namelijk voorkomen.

Wil je jouw dakpannen vervangen en kijken of het mogelijk is deze te recyclen of met andere werkzaamheden te combineren? Vraag dan nu gratis een vrijblijvende offerte aan en zie welke scherpe prijs wij jou bieden!

Je bent bijna klaar voor je gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag met je in contact om jouw situatie te bespreken!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP