Bitumen daken

Wil je een bitumen dak laten aanleggen, repareren of renoveren?

Of het nu een klein plat dak boven een dakkapel is of een groot industrieel dak, DSP Dakdekkers is dé specialist in het aanbrengen van bitumen dakbedekking. Is je bitumen kapot en wil je het gemaakt of vervangen hebben? Ook daar zijn wij van DSP Dakdekkers gespecialiseerd in. Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor het aanbrengen van bitumen dakbedekking, een complete dakrenovatie of een simpele dakreparatie.

Maak nú een afspraak

Vakkundige bitumen dakrenovatie

DSP Dakdekkers heeft al jarenlange ervaring met het gebruik van bitumen. We plaatsen regelmatig geheel nieuwe bitumineuze dakbedekkingen op woonhuizen, bedrijfspanden, aanbouw of uitbouw, carports, schuren en vve-complexen.

Is gehele vervanging van je bitumen dak niet nodig? Dan herstellen onze vakmensen uiteraard alleen dat beschadigd bitumen dakdeel dat nodig is, bijvoorbeeld na lekkage. Daarbij gaan wij natuurlijk heel zorgvuldig te werk en bieden we eerlijk advies over wat de beste manier is om de bitumen dakreparatie uit laten te voeren.

Twijfel je of je je hele bitumen dakbedekking moet laten vervangen of slechts een deel daarvan? Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een gratis dakinspectie!

Bitumen dak renovatie
Bitumen dak reparatie
Bitumen dak

Plat dak en bitumen

Bitumen gaat erg lang mee en is daarom een zeer duurzame vorm van dakbedekking voor zowel platte als licht hellende daken. Wel is een plat dak kwetsbaarder dan een schuin of licht hellend dak en vraagt daarom meer onderhoud.

Een goed onderhouden bitumen dak gaat gemiddeld genomen tussen de 20 en 30 jaar mee. Om de levensduur van je bitumen dak te vergroten, adviseren we altijd het tweelaags daksysteem, dat bestaat uit een onder- en bovenlaag.

Twee reparatiemethodes voor bitumen daken: repareren of vervangen

DSP Dakdekkers gebruikt twee methodes om bitumineuze dakbedekking te repareren. Afhankelijk van de status van je bitumen dak zijn dit de opties:

Heb je je bitumen dak al vaker laten repareren door een nieuwe bitumen laag over de oude dakbedekking te leggen? Dan is het verstandig om toch te kiezen om de gehele dakbedekking te laten vervangen. We beginnen eerst met een grondige inspectie van het dak en kijken naar de mogelijke schadelijke onderdelen. Op basis daarvan geven we advies over welke methode het beste voor jouw dak kan worden toegepast.

Een dakdekker van DSP langs sturen voor een offerte op locatie? Vul hier onder uw gegevens in.

Wat is bitumen?

Bitumen, wat vroeger ook wel dakleer werd genoemd, is een relatief goedkope en verrassend duurzame vorm van dakbedekking. Het is een natuurlijke grondstof die voorkomt in ruwe aardolie en daarmee heel goed recyclebaar. Bitumen is geschikt voor vrijwel alle soorten platte en licht hellende daken, en biedt de dakconstructie effectieve bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien is bitumen sterk genoeg voor een dakterras of zonnepanelen. Verder komen we bitumen daken vooral tegen bij schuurtjes, veranda’s en dakkapellen.

Bitumen: waterdicht, ijzersterk met een grote kleefkracht

In Nederland zijn dan ook de meeste platte daken voorzien van een bitumen dakbedekking, omdat deze waterdicht is, ijzersterk, bestand tegen chemische stoffen en een grote kleefkracht heeft op diverse ondergronden. Daarmee is het de ideale partner van elke dakdekker, omdat bitumen je dak beschermt tegen alle Hollandse weersinvloeden.
daken bedrijfspanden
Bitumen dak

Hoe wordt bitumen dakbedekking aangebracht?

Onze dakdekkers maken eerst je dak helemaal schoon. Dan rollen zij het dakleer uit tot het hele dak bedekt is met bitumen. Overtollig bitumen wordt weggesneden zodat het dakleer precies op maat is van het dak. Daarna rollen de dakdekkers de op maat gesneden rollen bitumen weer op. Met een gasbrander wordt de onderkant van het dakleer verhit waardoor het bitumen met de onderlaag samensmelt. Hierdoor wordt de bitumen dakbedekking stevig en waterdicht aan het dak bevestigd.

Als laatste gaat een dakdekker met een aandrukroller over de aangebrachte bitumenlaag heen om het geheel – vooral de naden – goed op elkaar te laten aansluiten. En daarmee ligt je dak er weer keurig en veilig bij voor de komende jaren.

Interesse om bitumen dakbedekking te laten aanbrengen? Neem dan snel contact met ons op!

Wanneer moet ik mijn bitumen dak vervangen of laten repareren?

De levensduur van een bitumen dak, mits goed onderhouden, is gemiddeld genomen zo’n 20-30 jaar. Een plat dak is kwetsbaarder dan een schuin of licht hellend dak en heeft daarom veel onderhoud nodig. Licht onderhoud zoals het verwijderen van bladeren, mos en alg kun je gemakkelijk zelf doen. Vergeet daarbij je dakgoot niet. Bij kleine, plaatselijke schade is het raadzaam om een erkende dakdekker in te schakelen. Zo voorkom je ernstige schade, lekkage en vroegtijdige vervanging van je bitumen dak. Je dak heeft een onderhoudsbeurt nodig als:

Benieuwd of je dak een onderhoudsbeurt nodig heeft? Wij komen graag langs voor een gratis dakinspectie!

Je bent bijna klaar voor je gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag met je in contact om jouw situatie te bespreken!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP