DSP Dakdekkers - bitumen plat dak

Bitumen daken

Wil jij jouw bitumen dak laten vervangen of repareren? Bij DSP Dakdekkers begrijpen we dat je wellicht met enkele vragen zit voordat je deze belangrijke beslissing neemt.

Bitumen dak vervangen, repareren of renoveren? Neem direct contact op!

Vul hier onder jouw gegevens in. En wij contacteren je voor het maken van een afspraak.

* verplicht

Bitumen dak laten aanleggen, repareren of vervangen?

Of het nu een klein plat dak boven een dakkapel is of een groot industrieel dak, DSP Dakdekkers is dé specialist in het aanbrengen van bitumen dakbedekking. Is je bitumen dakbedekking kapot en wil je het gerepareerd of vervangen hebben? Ook daar zijn wij van DSP Dakdekkers gespecialiseerd in. Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor het aanbrengen van bitumen dakbedekking, een complete dakrenovatie of een simpele dakreparatie.

Vakkundige bitumen dak vervanging

DSP Dakdekkers heeft al jarenlange ervaring met het gebruik van bitumen. We plaatsen regelmatig geheel nieuwe bitumineuze dakbedekkingen op woonhuizen, bedrijfspanden, aanbouw of uitbouw, carports, schuren en vve-complexen.

Is gehele vervanging van het dakleer van je bitumen dak niet nodig? Dan repareren onze vakmensen uiteraard alleen het beschadigd dakleer dat nodig is, bijvoorbeeld na lekkage. Daarbij gaan wij natuurlijk heel zorgvuldig te werk en bieden we eerlijk advies over wat de beste manier is om jouw bitumen dak te repareren.

Twijfel je of dat de gehele bitumen dakbedekking vervangen moet worden, of dat reparatie van een deel van het dakleer voldoende is? Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een dakinspectie!

Kosten van bitumen vervangen op jouw dak

Bitumen gaat erg lang mee en is daarom een zeer duurzame vorm van dakbedekking voor zowel platte als licht hellende daken. Wel is een plat dak kwetsbaarder dan een schuin of licht hellend dak en vraagt daarom meer onderhoud.

Een goed onderhouden bitumen dak gaat gemiddeld genomen tussen de 20 en 30 jaar mee. Om de levensduur van je bitumen dak te vergroten, adviseren we altijd het tweelaags daksysteem, dat bestaat uit een onder- en bovenlaag.

DSP Dakdekkers gebruikt twee methodes om bitumen dakbedekking te repareren. Afhankelijk van de status van je bitumen dak zijn dit de opties:

  • Het repareren door nieuw bitumen over de bestaande dakbedekking aan te brengen, of;
  • Het vervangen van de huidige dakbedekking door nieuw bitumen.

Heb je je bitumen dakbedekking al vaker laten repareren door een nieuwe bitumen laag over de oude dakbedekking te leggen? Dan is het verstandig om toch te kiezen om de gehele bitumen dakbedekking te laten vervangen. We beginnen eerst met een grondige inspectie van het dak en kijken naar de mogelijke schadelijke onderdelen. Op basis daarvan geven we advies over welke methode het beste voor jouw dak kan worden toegepast. Een indicatie van de kosten van het repareren of vervangen van jouw bitumen dak zijn te vinden op onze tarievenpagina.

24/7 service

Ook 's nachts is een DSP dakdekker altijd snel ter plaatse.

30+ jaar ervaring

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van pannen- en platte daken.

10 jaar garantie

Op nieuwe daken krijg je bij DSP 10 jaar garantie.

Gewaardeerd met een 9+

DSP wordt gewaardeerd met een 9+ door klanten!

Wat is bitumen?

Bitumen, wat vroeger ook wel dakleer werd genoemd, is een relatief goedkope en verrassend duurzame vorm van dakbedekking. Het is een natuurlijke grondstof die voorkomt in ruwe aardolie en daarmee heel goed recyclebaar. Bitumen is geschikt voor vrijwel alle soorten platte en licht hellende daken, en biedt de dakconstructie effectieve bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien is bitumen sterk genoeg voor een dakterras of zonnepanelen. Verder komen we bitumen daken vooral tegen bij schuurtjes, veranda’s en dakkapellen.

Bitumen: waterdicht, ijzersterk met een grote kleefkracht

In Nederland zijn dan ook de meeste platte daken voorzien van een bitumen dakbedekking, omdat deze waterdicht is, ijzersterk, bestand tegen chemische stoffen en een grote kleefkracht heeft op diverse ondergronden. Daarmee is het de ideale partner van elke dakdekker, omdat bitumen je dak beschermt tegen alle Hollandse weersinvloeden.

Hoe wordt bitumen dakbedekking aangebracht?

Onze dakdekkers maken eerst je dak helemaal schoon. Dan rollen zij het dakleer uit tot het hele dak bedekt is met bitumen. Overtollig bitumen wordt weggesneden zodat het dakleer precies op maat is van het dak. Daarna rollen de dakdekkers de op maat gesneden rollen bitumen weer op. Met een gasbrander wordt de onderkant van het dakleer verhit waardoor het bitumen met de onderlaag samensmelt. Hierdoor wordt de bitumen dakbedekking stevig en waterdicht aan het dak bevestigd.

Als laatste gaat een dakdekker met een aandrukroller over de aangebrachte bitumenlaag heen om het geheel – vooral de naden – goed op elkaar te laten aansluiten. En daarmee ligt je dak er weer keurig en veilig bij voor de komende jaren.

Interesse om bitumen dakbedekking te laten aanbrengen? Neem dan snel contact met ons op!

DSP Dakdekkers - bitumen plat dak

Wanneer moet ik het dakleer van mijn bitumen dak vervangen of laten repareren?

De levensduur van een bitumen dak, mits goed onderhouden, is gemiddeld genomen zo’n 20 tot 30 jaar. Een plat dak is kwetsbaarder dan een schuin of licht hellend dak en heeft daarom veel onderhoud nodig. Licht onderhoud zoals het verwijderen van bladeren, mos en alg kun je gemakkelijk zelf doen. Vergeet daarbij je dakgoot niet. Bij kleine, plaatselijke schade is het raadzaam om een erkende dakdekker in te schakelen. Zo voorkom je ernstige schade, lekkage en vroegtijdige vervanging van het dakleer van je bitumen dak. Je dak heeft een onderhoudsbeurt nodig als:

  • Er blaasjes onder het bitumen ontstaan. Dit betekent dat er vocht of waterdamp onder je dakbedekking zit en dit niet meer weg kan. Blaasvorming is een voorbode van barsten en scheuren in je dak. Wees er dus tijdig bij en schakel een dakdekker in.
  • Er barstjes en scheuren in je bitumen dak zitten. Je dak is dan niet meer waterdicht en je loopt kans op ernstige lekkage of schimmelvorming. Ook hier kan een dakdekker een oplossing bieden, door de scheuren en barsten te repareren. Als je te lang hebt gewacht, kan het zijn dat je bitumen dak helemaal moet worden vervangen. Wees er dus op tijd bij!

Benieuwd of je dak een onderhoudsbeurt nodig heeft? Wij komen graag langs voor een dakinspectie!

Duurzaam materiaal

Wij werken uitsluitend met duurzaam materiaal en apparatuur.

Veiligheid voorop

Wij werken volgens de voorschriften om ieders veiligheid te waarborgen.

24/7 Spoedservice

Ook 's nachts is een DSP dakdekker altijd snel ter plaatse.

Vaktechnisch bedrijf

Dakdekkers van DSP beschikken over alle benodigde vaktechnische kennis.