Logo DSP Dakdekkers

Pannendaken

Pannendak vervangen

Wil jij dakpannen, of een pannendak laten vervangen? Dan kan het zijn dat je eerst graag antwoord wilt op een paar vragen. Welke dakpannen gaan het langst mee? Welke dakpannen passen het beste bij mijn dak? En waar vind ik een deskundige en betrouwbare dakdekker? We zetten de antwoorden op deze vragen voor je op een rij.

Wanneer moet ik mijn pannendak vervangen?

Het is belangrijk om zowel bij beschadiging als bij slijtage dakpannen snel te vervangen. Beschadigde of versleten dakpannen beschermen je huis minder goed en kunnen leiden tot lekkage van het pannendak. Stuur ons foto’s van je dak, zodat we de situatie kunnen beoordelen en advies op maat geven. Dat kan makkelijk en door op het WhatsApp icoontje rechts onderaan op onze site te klikken.

Dakpannen aanbrengen

Welke dakpannen gaan het langst mee?

Hoe lang dakpannen meegaan, hangt af van de leeftijd en het type dakpan. Dakpannen zijn vrijwel altijd gemaakt van beton of keramiek. Betonnen dakpannen hebben een levensduur van zo’n veertig jaar. Keramieken dakpannen gaan zo’n vijftig tot wel zeventig jaar mee. Keramieken dakpannen zijn doorgaans wel wat duurder dan betonnen dakpannen, maar je geniet er ook langer van.

Keramiek of beton?

Naast het verschil in levensduur, zijn er nog enkele verschillen tussen keramieken en betonnen dakpannen. Keramische dakpannen zijn gemaakt van klei, wat ze een meer authentieke en natuurlijke uitstraling geeft. Betonnen dakpannen zijn minder milieubelastend, omdat ze niet gebakken worden zoals kleidakpannen.

Wat kost het om mijn pannendak te vervangen?

De kosten voor het vervangen van dakpannen of een compleet pannendak variëren nogal. Het hangt onder andere af van de grootte van het dak, de gekozen pannen, de omstandigheden en nog veel meer. Op onze pagina over kosten van dakpannen vervangen lees je er meer over. Je kunt ook direct gratis een vrijblijvende offerte opvragen.

Daarom kiezen voor DSP Dakdekkers

Dakpannen vervangen kun je het beste aan een professional overlaten. De gecertificeerde dakdekkers van DSP zijn zeer ervaren specialisten in dakrenovatie, pannendakreparatie en onderhoud. Bij DSP Dakdekkers heb je altijd de volgende voordelen:
Pannendak

Neem contact op

Wil je jouw pannendak laten vervangen, of heb je hier vragen over? Neem contact met ons op! Bel naar 085 130 3256 of vul ons contactformulier in. Liever appen? Klik op het WhatsApp icoontje rechts onderaan op onze site. Dan kun je ons via WhatsApp foto’s van je dak sturen, zodat wij deze kunnen beoordelen.
U bent bijna klaar voor uw gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag in contact met u om uw situatie te bespreken!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP