Dakreparatie FAQ

Op een kapot dak zit niemand te wachten. Zeker wanneer je hier niet mee bekend bent, roept dat vaak vragen op. Want hoe kan je een lekkage van het dak repareren? Wat als je een spoedreparatie van je dak nodig hebt? En hoe kan je een plat dak repareren?

Allemaal logische vragen waar DSP Dakdekkers het antwoord op heeft. Met de antwoorden op onze veelgestelde vragen is ook jouw dak snel weer de oude. Staat jouw vraag er niet bij of wil je een specifieke situatie met ons bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Snel naar:

Waarom is een dakreparatie nodig?

Zijn er dakpannen verschoven of kapot of is je daklood wat verbogen of gescheurd? Vaak lijkt er in eerste instantie nog weinig aan de hand. Waarom zou je dan het dak repareren? Wij weten uit ervaring dat een reparatie in dit geval altijd nodig is. Het probleem met hardnekkige daklekkages is namelijk dat ze pas opvallen wanneer er schade ontstaat in huis. Zorg er dan ook voor dat je er op tijd bij bent. Vermoed je een gebrek aan je dak of dakbedekking? Laat dan een vrijblijvende dakinspectie uitvoeren.

Dakpannen vervangen, waar is dat goed voor?

Dakpannen gaan ontzettend lang mee, vaak wel 50 tot soms 75 jaar! Toch zijn ze op een gegeven moment aan vervanging toe. Liggen ze langer op het dak, dan ontstaan er al snel lekkages. Gelukkig kan je een uitgebreide dakpannen reparatie en daklekkage reparatie voorkomen met goed onderhoud. Bij het vervangen van de dakpannen kies je uit verschillende vormen, materialen en kleuren. Zo krijgt niet alleen het huis een andere look, maar kan je ook jouw huis geschikt maken voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Wil je jouw dakpannen laten vervangen? Hier vind je meer informatie over het vervangen van de dakpannen en dakbedekking reparaties.

Kapotte dakpannen repareren
Daklekkage laten verhelpen

Hoe kan je zelf je dak repareren?

Voordat je een daklekkage kan repareren, spoor je de oorzaak op. Helaas klinkt dat makkelijker dan het daadwerkelijk is. Zeker bij schuine daken is dat het geval: de lekkage zit vaak heel ergens anders dan de natte plekken in je huis. Repareer je niet alle kapotte aanhechtingen en dakpannen, dan zal de lekkage erger worden. Neem dan ook altijd een expert in de arm. Wij voeren graag een vrijblijvende dakinspectie uit. Heb je last van een grote lekkage en een spoedreparatie nodig? Dat is ook geen probleem. Stuur ons een foto van het dakprobleem via WhatsApp (via de knop rechtsonder in je scherm of via 06 20 61 68 16​) of bel ons zo snel mogelijk via 085 – 130 32 56. Voor spoedreparaties zijn we altijd bereikbaar; óók midden in de nacht.

Een plat dak repareren: hoe doe je dat?

Lekkages in bitumen daken hebben vaak grote gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan schimmels of ernstige wateroverlast. Omdat er geen dakpannen zijn, werkt de reparatie van een plak dak heel anders. Het zelf repareren van een plat dak doe je als volgt: Maak eerst de beschadigde plek goed schoon en snijd de beschadigde plek in. Impregneer dan de ondergrond hieronder en breng een reparatiepasta aan. Repareer ook kleine scheurtjes met een zelfklevend afdichtingsband en controleer goed of het regenwater wegloopt. Lukt het niet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Wat kost een dakreparatie?

De dakreparatiekosten zijn sterk afhankelijk van het soort lekkage. Is er een noodreparatie van het dak nodig? Is het een schuin dak of een plat dak? In principe werken we met kosten per vierkante meter. Gemiddeld kost een dakreparatie (inclusief btw) tussen € 250,- en € 300,- per m2 voor een plat dak en bij een hellend dak ligt dit tussen de € 150,- en € 350,- per m2. Daarmee kost een gemiddelde dakreparatie zo’n € 275,- per m2. Wil je graag een gepersonaliseerde offerte? Maak van een afspraak voor een dakinspectie.

dsp dakdekkers bussen

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je meer vragen? Vul ons contactformulier in of stuur een foto van je dakprobleem naar de specialisten van DSP Dakdekkers via Whatsapp (zie de knop rechtsonder in je scherm of stuur het naar 06 20 61 68 16). We proberen binnen een uur te antwoorden!

Je bent bijna klaar voor je gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag met je in contact om jouw situatie te bespreken!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP