Dakproblemen

Hieronder vind je de meest voorkomende dakproblemen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een foto van jouw dakprobleem naar de specialisten van DSP Dakdekkers via Whatsapp (zie de knop rechtsonder op je scherm of stuur het naar 06 20 61 68 16). We proberen binnen een uur te antwoorden!

Snel naar:

Daklekkage

Help, mijn dak lekt! Wat moet ik doen?

Bel direct DSP Dakdekkers  om verdere waterschade, kosten, ongemak of zelfs gevaarlijke situaties te voorkomen! Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week op ons rekenen. Is er sprake van spoed door een écht grote lekkage waarbij het water met bakken naar binnen komt? Dan kun je ons bereiken op spoednummer 06-20 61 68 16 en zijn we binnen 2 uur bij je. Onze dakdekkers zorgen voor een vakkundige inspectie en verhelpen de lekkage snel waardoor verdere schade aan je dak en huis beperkt blijft. Wij staan voor je klaar!

Mijn dak lekt bij hevige regenval. Wat nu?

Bel direct DSP Dakdekkers. Zo voorkom je fikse waterschade, hoge kosten en ongemak. Ons gespecialiseerd personeel helpt je snel uit de brand.

Hoe kan ik een daklekkage opsporen?

Heb je een plat dak, dan is het eenvoudig om te kijken of er openingen in de dakbedekking te vinden zijn of dat er plassen regenwater op het dak blijven staan als mogelijke oorzaken van lekkage. Bij verstoppingen van dakgoot of regenpijp door bladeren en vuil, zoekt het water een andere weg. Zorg dus dat deze vrij zijn. Bij een schuin pannendak is een oorzaak van lekkage minder gemakkelijk op te sporen. Laat daarom een gratis dakinspectie uitvoeren door de vakkundige dakdekkers van DSP.
Daklekkage
Daklekkage binnen
Daklekkage verhelpen

Dakreparatie

Mijn dak heeft schade opgelopen. Wat nu?

Een dak heeft heel wat te verduren van weersomstandigheden als wind, (zure) regen, vorst en zon. Goed onderhoud is daarom essentieel. Heb je toch schade? Bel dan DSP Dakdekkers voor een gratis dakinspectie en een vrijblijvende offerte voor het herstellen van de schade. 

Hoe moet ik mijn dak repareren?

Daar is maar één antwoord op: niet! Het zelf repareren van een dak brengt risico’s met zich mee, zoals herhaling van lekkage of schade, maar ook door het klimmen op een dak. Vermijd dus enig risico en bel DSP Dakdekkers. Wij zijn er voor je.

Dakonderhoud

Hoe kan ik dakproblemen voorkomen?

Dakproblemen voorkom je door het dak in elk geval een keer per jaar te controleren op grote ongeregeldheden. Maak ook regelmatig de dakgoten en regenpijpen vrij van bladeren en vuil. Verwijder algen en mos die kunnen opvriezen en dakpannen kunnen beschadigen. Het (laten) reinigen van uw dak op regelmatige basis is daarom aan te raden. Heeft het gesneeuwd? Verwijder dan de losse sneeuw en zorg dat het smeltwater weg kan.

Dak laten reinigen of gratis laten inspecteren? Bel ons op: 085 130 3256 .

Wanneer moet ik dakleer/bitumen vervangen?

Een goed onderhouden bitumen dak gaat gemiddeld genomen tussen de 20 en 30 jaar mee. In de loop van de jaren kunnen er scheurtjes of barsten door uitdroging ontstaan in bitumen, waardoor het risico op daklekkage toeneemt. Tijdens een gratis dakinspectie bekijken onze vakmensen zorgvuldig of vervangen noodzakelijk is of dat een reparatie voldoet. Je krijgt hierover een eerlijk advies. Bel ons op: 085 130 3256 .

Wanneer moet ik dakpannen vervangen?

De levensduur van keramische dakpannen is rond de 75 jaar. Daarnaast zijn er betonnen dakpannen, waarvan de levensduur zo’n 40 jaar is. Door slijtage kunnen dakpannen kapot gaan of poreus worden. Dat is het moment om ze te vervangen om daklekkage te voorkomen.

Een enkele dakpan is zelf nog wel te vervangen. Maar wanneer het hele pannendak vernieuwd moet worden, dan is het toch raadzaam om een erkende dakdekker in te schakelen. Vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Dakreparatie
Zinken dak
Dakbedekking

Dakisolatie

Hoe bestrijd ik vocht?

Vocht is een broedplaats voor ziekmakers als schimmels en ongedierte. Goed ventileren is dus van groot belang. Vocht zorgt er ook voor dat hout kan gaan rotten en zelfs de constructie van je huis aantast. Het goed (laten) onderhouden van je dak en het laten aanbrengen van dakisolatie door een erkend dakdekkersbedrijf als DSP voorkomt dergelijke problemen.

Hoe ga ik schimmel tegen?

Last van doorslaand vocht, optrekkend vocht of condensatie? Dan ligt er schimmelgroei op de loer. Schimmelsporen inademen is erg ongezond voor mensen. Het tast bovendien materialen in huis aan. Voor de zolderverdieping is daarom dakisolatie essentieel. De isolatie laten aanbrengen door een erkende dakdekker zorgt ervoor dat ook de dakisolatie vrij blijft van vocht en rotten.

Hoe voorkom ik ongedierte in huis?

Vocht brengt, behalve schimmels en schade aan materialen, ook ongedierte met zich mee. En dan vooral insecten, zoals zilvervisjes (kleine vliegensvlugge insecten met zilverachtige schubben). Ze zijn dol op vocht en daarom vaak te vinden in badkamer of toilet. Om plagen en schade te voorkomen, is het dus verstandig goed te ventileren en onder andere dakisolatie aan te laten brengen door een erkend dakdekkersbedrijf als DSP.

Hoe voorkom ik tocht?

Vocht en tocht: de twee nadelen van niet goed geïsoleerde ruimtes. Uiteraard kun je tocht te lijf gaan door tochtstrips of tochtband aan te brengen op kieren en gaten. Effectiever is het aanbrengen van dakisolatie en openingen te dichten met isolatieschuim. Een erkend dakdekkersbedrijf als DSP doet dat graag voor je en zorgt ervoor dat het goed wordt aangebracht en het isolatiemateriaal niet gaat rotten door vocht.

Dakdekker

Stond jouw vraag er niet tussen of heb je meer vragen? Vul ons contactformulier in of stuur een foto van je dakprobleem naar de specialisten van DSP Dakdekkers via Whatsapp (zie de knop rechtsonder op je scherm of stuur het naar 06 20 61 68 16). We proberen binnen een uur te antwoorden!

Je bent bijna klaar voor je gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag met je in contact om jouw situatie te bespreken!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP