Dakconstructie renoveren of wijzigen

Laat je dakconstructie renoveren door de deskundige dakdekkers van DSP!

De dakconstructie is een cruciaal onderdeel van het dak. Het is namelijk de constructie die het gehele dak draagt en zorgt dat de dakbedekking en isolatiematerialen op hun plek blijven. Soms is de dakconstructie aan een renovatie toe of moeten er aanpassingen gedaan worden, bijvoorbeeld om het dak beter geschikt te maken voor zinken dakbedekking of zonnepanelen, of wanneer je dakconstructie moet worden omgeleid voor een dakraam of dakkapel.

In dergelijke situaties wil je natuurlijk een dakdekker waar je volledig kunt vertrouwen op diens kundigheid en ervaring. Hiervoor kun je terecht bij DSP. Wij hebben meer dan 70 jaar ervaring in het renoveren en aanpassen van de dakconstructie. Daardoor weet je zeker dat je dakconstructie met kwaliteit en vakmanschap wordt gerenoveerd of aangepast.

dak renoveren na brand
Dakreparatie

Wij werken met deze soorten dakconstructie

DSP heeft meer dan 70 jaar ervaring, waardoor onze dakdekkers met allerlei soorten dakconstructies hebben gewerkt. Zowel voor een plat dak als een pannendak. Hieronder vallen:

Welke soort dakconstructie je ook hebt, wij kunnen zorgen dat deze goed wordt gerenoveerd of wordt aangepast.

Werkzaamheden bij renovatie dakconstructie

Wat we precies doen bij de renovatie van de dakconstructie hangt af van wat er precies nodig is. Om dat te achterhalen kun je natuurlijk een gratis dakinspectie aanvragen, en ons vragen of wij naar je dakconstructie willen kijken. We hebben 2 soorten renovatie van de dakconstructie:

  1. Renovatie van het onderdak. Hierbij renoveren we isolatiemateriaal en dakplaten, of leggen we dampopen folie aan om te zorgen dat vocht uit de isolatie weg kan. Ook het vervangen van panlatten en dakbeschot is mogelijk.
  2. Volledige renovatie dakconstructie. Dit doen we alleen als het echt nodig is, omdat het een zeer ingrijpende klus is. Als bijvoorbeeld draagbalken kwetsbaar of verbogen zijn door vocht, vervangen wij deze.

Daarnaast komt het ook voor dat de dakconstructie moet worden aangepast. In een dergelijk geval kunnen we extra balken op andere locaties plaatsen, om te verwijderen gedeeltes te compenseren.

Dakrenovatie
Dakrenovatie

Kosten renovatie of aanpassen dakconstructie

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het soort werkzaamheden en van het benodigde materiaal. Hierdoor kunnen we je geen indicatie geven. Wel raden we je aan om de dakconstructie alleen te renoveren of aan te passen als dat echt niet anders kan. Voor een indicatie kun je kijken bij onze tarieven. Om precies te weten hoeveel het gaat kosten, vraag je een gratis dakinspectie aan.

Je bent bijna klaar voor je gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag met je in contact om jouw situatie te bespreken!

WhatsApp openen
Hoi,

Heb je een probleem met je dak?
Stuur een foto via WhatsApp.

Wij reageren snel!

Groetjes,
Team DSP