Dakconstructie

Dakconstructie renoveren of wijzigen? Bij de deskundige dakdekkers van DSP kunt u terecht!

De dakconstructie is een cruciaal onderdeel van het dak. Het is namelijk de constructie die het gehele dak draagt en zorgt dat de dakbedekking en isolatiematerialen op hun plek blijven. Soms is de dakconstructie aan een renovatie toe of moeten er aanpassingen gedaan worden, bijvoorbeeld om het dak beter geschikt te maken voor zinken dakbedekking of zonnepanelen, of wanneer uw dakconstructie moet worden omgeleid voor een dakraam of dakkapel.

In dergelijke situaties wilt u natuurlijk een dakdekker waar u volledig kunt vertrouwen op diens kundigheid en ervaring. Hiervoor kunt u terecht bij DSP. Wij hebben meer dan 70 jaar ervaring in het renoveren en aanpassen van de dakconstructie. Daardoor weet u zeker dat uw dakconstructie met kwaliteit en vakmanschap wordt gerenoveerd of aangepast.

Wij werken met deze soorten dakconstructie

DSP heeft meer dan 70 jaar ervaring, waardoor onze dakdekkers met allerlei soorten dakconstructies hebben gewerkt. Zowel voor een plat dak als een pannendak. Hieronder vallen:

Welke soort dakconstructie u ook heeft, wij kunnen zorgen dat deze goed wordt gerenoveerd of wordt aangepast.

Werkzaamheden bij renovatie dakconstructie

Wat we precies doen bij de renovatie van de dakconstructie hangt af van wat er precies nodig is. Om dat te achterhalen kunt u natuurlijk een gratis dakinspectie aanvragen, en ons vragen of wij naar uw dakconstructie willen kijken. We hebben 2 soorten renovatie van de dakconstructie:

  1. Renovatie van het onderdak. Hierbij renoveren we isolatiemateriaal en dakplaten, of leggen we dampopen folie aan om te zorgen dat vocht uit de isolatie weg kan. Ook het vervangen van panlatten en dakbeschot is mogelijk.
  2. Volledige renovatie dakconstructie. Dit doen we alleen als het echt nodig is, omdat het een zeer ingrijpende klus is. Als bijvoorbeeld draagbalken kwetsbaar of verbogen zijn door vocht, dan vervangen wij deze.

Daarnaast komt het ook voor dat de dakconstructie moet worden aangepast. In een dergelijk geval kunnen we extra balken op andere locaties plaatsen, om te verwijderen gedeeltes te compenseren.

Kosten renovatie of aanpassen dakconstructie

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het soort werkzaamheden en van het benodigde materiaal. Hierdoor kunnen we u geen indicatie geven. Wel raden we u aan om de dakconstructie alleen te renoveren of aan te passen als dat echt niet anders kan. Ook kunt u een extra scherpe prijs krijgen wanneer u deze werkzaamheden combineert met andere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld

U bent bijna klaar voor uw gratis dakinspectie! 80%

Vrijblijvende dakinspectie aanvragen?

Wij komen graag in contact met u om uw situatie te bespreken!

Chat openen
Hoi,

Heeft u hulp nodig met uw dak? Neem dan contact met ons op!

Groetjes,
Team DSP